Femibion 1 kutija

FEMIBION 1
Planiranje + rana trudnoća

Podržava potrebe žene tokom planiranja trudnoće i rane faze trudnoće kao nadopuna zdravoj ishrani.

Kako biste Vašoj bebi obezbijedili najbolji mogući početak, isplati se obratiti pažnju na ishranu prije nego zatrudnite. Generalno je uvijek bitno pratiti raznovrsnu i izbalansiranu ishranu i zdrav način života, a posebno treba obratiti pažnju na ovo kada se planira trudnoća i tokom trudnoće. Trudnice imaju povećane potrebe za nekim hranljivim sastojcima pošto moraju njima snabdijevati nerođenu bebu tokom ovog perioda. U ovom periodu, posebno treba obratiti pažnju da se obezbijedi dovoljan unos folata i holina.

FEMIBION 1 sadrži 11 vitamina (uključujući Metafolin®) + holin, selen, jod i željezo. Svi sastojci kao i njihova količina u proizvodu su pažljivo odabrani s obzirom na period u kojem se žena nalazi i koje su njene potrebe. Količinski sastav komponenti u Femibionu je precizno definisan u odnosu na najznačajnije svjetske i evropske smjernice. Koliko je nedostatak nekog nutrijenta loš, toliko i njegovo prekomjerno unošenje može imati loše posljedice. Ukoliko koristite još neke vitamine i minerale pored Femibiona, preporučujemo da se prvo posavjetujete sa vašim ginekologom. Zapamtite, više nije bolje!

Do 13. nedjelje bebini vitalni organi su već formirani nakon čega beba počinje s enormnom fazom rasta. Zato od 13. nedjelje preporučujemo da nastavite s upotrebom FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje.

Saznajte više

FEMIBION 1: sadrži 11 vitamina + holin, selen, jod i željezo:

Svi vitamini i minerali u Femibionu su prisutni u tačno definisanim količinama u odnosu na period trudnoće i specifične potrebe žene u tom periodu. Pratile su se evropske/svjetske preporuke kao i prosječni unos kroz hranu.

FOLNA KISELINA

Folna kiselina je B9 vitamin koji se u organizmu mora prevesti u biološki aktivan oblik folata, kako bi ispoljio željeni učinak. Folati su od izuzetnog značaja za razvoj ploda posebno za razvoj centralnog nervnog sistema, formiranje eritrocita odnosno crvenih krvnih zrnaca, diobi ćelija i samim tim rastu i razvoju svih tkiva ploda.

METAFOLIN®

Metafolin® je folat sa već gotovom, biološki aktivnom formom folne kiseline. Direktno dostupan oblik folata kojeg tijelo ne mora prvo da metabolizira, već ga može odmah iskoristiti.

HOLIN

Holin je potreban za rast fetusa, adekvatnu funkciju posteljice, razvoj mozga fetusa, strukturu i funkciju svih stanica fetusa kao i za normalan metabolizam homocisteina. Potrebe za holinom su povećane tokom trudnoće i dojenja. Studije su dokazale da djeca čije su majke unosile adekvatan nivo holina tokom trudnoće i dojenja imaju bolje mentalne sposobnosti.

VITAMIN D3

Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i igra ulogu u procesu diobe ćelije.

JOD

Doprinosi normalnoj proizvodnji i funkciji hormona štitne žlijezde (tireoidnih hormona).

VITAMIN B1, B2 i BIOTIN

Pomažu u održavanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

VITAMIN B6, VITAMIN B12, NIACIN i PANTOTENSKA KISELINA

Doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

VITAMIN C i SELEN

Doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.

VITAMIN E

Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

ŽELJEZO

Doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, smanjenju umora i iscrpljenosti.

Uzimati jednu tabletu dnevno s vodom, preporučljivo uz glavni obrok. Preporučuje se upotreba od trenutka planiranja pa sve do kraja 3. mjeseca trudnoće.

Upozorenja: Ne uzimati više nego što je preporučeno. Čuvati van domašaja djece. Dodaci ishrani se ne mogu koristi kao zamjena za raznovrsnu ishranu.

Do 13. nedjelje bebini vitalni organi su već formirani i sada beba počinje s enormnom fazom rasta. Zato od 13. nedjelje preporučujemo da nastavite s upotrebom FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje.

Pored pažljivo odabranih mikronutrijenata kao u FEMIBION-u 1, FEMIBION 2 sadrži DHA, tj. polinezasićenu omega-3 masnu kiselinu. Jedini izvor DHA za fetus i dojenče je majka, tako da majčin unos omega-3 masnih kiselina doprinosi normalnom razvoju mozga i vida fetusa i dojenčeta, kao i razvoju njegovih intelektualnih i motoričkih sposobnosti.

Za fetus i bebu koja doji, majka je jedini i najvažniji izvor neophodnih hranjivih supstanci. Ukoliko žena planira trudnoću, idealno bi bilo da pripremi svoje tijelo unaprijed 3 mjeseca pazeći na prehranu i unos neophodnih dodataka prehrani. Tijelo treba vremena da napravi odgovarajući balans kako bi bilo potpuno spremno za začeće. Ukoliko žena nije bila u mogućnosti da se pripremi na ovaj način, treba započeti čim prije.

 

Proizvodi

Femibion 2
FEMIBION 2
TRUDNOĆA +
DOJENJE

Podržava potrebe žene od 13 sedmice trudnoće i tokom dojenja kao nadopuna zdravoj ishrani.

PROČITAJTE VIŠE >

Uvoznik i distributer:

EL PHARMA

Procter & Gamble Health