Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti i sigurnosti ličnih podataka našeg veb-sajta odnosi se na privatnost ličnih podataka koji se prikupljaju i koriste te sigurnost tako prikupljenih ličnih podataka. Ovom Izjavom želimo Vas stoga upoznati o našim sigurnosnim mjerama i načinima prikupljanja podataka.

Korištenjem ovog veb-sajta dajete dozvolu na ovu politiku privatnosti i zaštite ličnih podataka.

Sve naše online aktivnosti u skladu su s evropskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

SIGURNOST

Ovaj veb-sajt koristi Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa). Veb-sajt s ispravnom SSL enkripcijom prikazuje ikonu zaključanog katanca nakon kojeg slijedi https:// te ime domene u URL-u (adresnoj traci) veb pretraživača.

Bilo koji lični podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran kako bi se izbjegla zloupotreba podataka od strane trećih osoba.

PRIKUPLJANJE I OBRADA LIČNIH PODATAKA

Lični podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi izravno ili neizravno, posebno uz pomoć podataka kao što su ime, prezime, broj telefona, email adresa ili putem drugih ličnih podataka koje nam svojevoljno ostavite.

Naš veb-sajt ne prikuplja lične podatke korisnika. Prikuplja se samo IP adresu sa koje pristupate i ona se dodatno anonimizira. Adresa se čuva radi sigurnosnih pravila i u statističke svrhe.

SVRHA KORIŠTENJA

Podaci koje prikupljamo koristit će se samo u svrhe analize posjeta stranici (anonimizarana IP adresa, bez tačne lokacije korisnika).

RAZDOBLJE ČUVANJA LIČNIH PODATAKA

Podaci se čuvaju onoliko dugo koliko je potrebno kako bi ispunili obaveze i usluge za koje ste nam dali svoju saglasnost, a najduže do godine dana nakon čega će biti obrisani, osim ako zakonom nije drugačije određeno ili ako je to definisano Ugovornim odnosom.

KOLAČIĆI (ENG. COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadrže jedinstveni identifikacijski broj za identifikaciju Vašeg pretraživača (ne Vas lično) na vašem računalu svaki put kad posjetite naš veb-sajt. Spremaju se na Vaše računalo ili mobilni uređaj od strane veb stranice koju posjetite.

Sve informacije koje se pohranjuju u kolačiće su anonimne i odnose se isključivo na funkcioniranje naše veb stranice. Kolačiće koristimo isključivo za veb analitiku (analiza posjetitelja).

Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurisati u Vašem veb pregledniku.

Na veb stranici www.allaboutcookies.org možete saznati više o kolačićima, kako funkcioniraju te kako ih isključiti.

VANJSKE USLUGE I SADRŽAJI NA NAŠOJ VEB STRANICI

Na našoj veb stranici mogu biti uključene usluge i sadržaj trećih strana kao što su Google i Facebook. Kada koristite takve usluge ili je sadržaj treće strane prikazan, komunikacijski podaci se izmjenjuju između Vas i odgovarajućeg davatelja takvih usluga.

Odgovarajući davatelj usluga ili sadržaja može isto provesti obradu vaših podataka u dodatne vlastite svrhe. U skladu s našim mogućnostima, konfigurisali smo usluge i sadržaj davatelja usluga u vlastite svrhe tako da je bilo kakva druga komunikacija u druge svrhe izuzev pružanja njihovih usluga na našoj veb stranici blokirana, ili do komunikacije dolazi samo nakon što se aktivno izabrali koristiti odgovarajuću uslugu. Npr. Google dobije samo anonimnu IP adresu. S obzirom na to da nemamo kontrolu nad podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, nismo u mogućnosti pružiti obvezujuće informacije u svezi s ciljem i svrhom takvog tipa obrade vaših podataka.

Za više informacija u svezi cilja i svrhe takvog prikupljanja i obrade Vaših podataka, pogledajte izjave o privatnosti davatelja usluga čije usluge i sadržaj smo uključili i koji su odgovorni za zaštitu vaših podataka u ovom kontekstu:

  • Facebook
  • Google Analytics

VEB ANALIZA I GOOGLE ANALYTICS

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika te analize posjećenosti našoj veb stranici koristimo Google Analytics, djelatnost veb-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States.

U skladu sa Vašom dozvolom, Google u naše ime analizira korištenje ove veb stranice. Informacije koje Google Analytics prikupi u vezi s Vašim korištenjem ove Internet stranice (npr. ulazni URL kod posjete naše veb stranice, internet pretraživač koji ste koristili ili rezolucija prikaza) se prenose na Googleov server u Americi, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavljaju na raspolaganje rezultati u anonimnom obliku. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI) tako da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.

Za daljnje informacije o Google analizi molimo pogledajte Uslove korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics (https://www.google.com/analytics/terms/us.html) kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka (http://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/).

PROMJENE NAŠE POLITIKE PRIVATNOSTI

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj veb stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi. Te promjene stupaju odmah na snagu po samoj objavi. Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 22. aprila 2019. godine.

Uvoznik i distributer:

EL PHARMA

Procter & Gamble Health