Folna kiselina – koju odabrati?

Kod odabira folne kiseline uvijek je bolje odabrati biološki aktivnu folnu kiselinu u odnosu na klasični oblik. Razlog je što se klasični oblik folne kiseline mora metabolizirati u našem organizmu i prevesti u aktivni oblik koji je jedini kao takav efikasan. Međutim, svaka druga osoba, znači 50% svih nas, ima deficit u enzimima koji prevode folnu kiselinu iz neaktivnog u aktivni oblik. To znači da tih 50% osoba, pored unosa folne kiseline, ne može da je adekvatno iskoristi. Iz tih razloga, treba birati biološki aktivnu folnu kiselinu jer se ona nalazi u obliku koji se ne mora metabolizirati tako da je jednako efikasna kod svih osoba.

Metafolin® superiorna biološki aktivna folna kiselina

Metafolin® je L-5-metiltetrahidrofolat ili L-metilfolat u vidu soli kalcija nastao kao rezultat 50 godina istraživanja folne kiseline. Nastankom Metafolina® nastaje nova era biološki aktivne folne kiseline. Metafolin® je prva i još uvijek superiorna biološki aktivna folna kiselina koju organizam može odmah da koristi. Zbog svoje superiorne efikasnosti i ključnim ulogama u biohemijskim procesima u organizmu, Metafolin® je jedan od najvažnijih sastojaka prenatalnih suplemenata ali i hrane za bebe. Metafolin se nalazi u Femibionu® 1 i Femibionu® 2.

I zapamtite, bez obzira da li uzimate prenatalne suplemente ili ne, zdrav način života je primaran. Ne postoji suplement koji vam u potpunosti može zamijeniti sve ono što vaš organizam treba da uzme iz hrane. Prenatalni suplementi su tu da vam nadoknade ono što je važno a što ishranom ne možete unijeti u potrebnoj količini. Ne uzimajte više različitih prenatalnih suplemenata odjednom prije nego se posavjetujete sa vašim ginekologom. Koliko je potencijalno opasan nedostatak nekog vitamina ili minerala, toliko potencijalno može biti opasan i njegov višak.

Eliminišite stres, vodite računa o umjerenoj tjelesnoj aktivnosti i unosu tečnosti u organizam, boravite u prirodi i okružite se pozitivnim ljudima. To je ono što dobrim dijelom ovisi isključivo od vas.

 

Povezani proizvodi

FEMIBION 1
PLANIRANJE +
RANA TRUDNOĆA

Podržava potrebe žene tokom planiranja trudnoće i rane faze trudnoće kao nadopuna zdravoj ishrani.

PROČITAJTE VIŠE
FEMIBION 2
TRUDNOĆA +
DOJENJE

Podržava potrebe žene od 13 sedmice trudnoće i tokom dojenja kao nadopuna zdravoj ishrani.

PROČITAJTE VIŠE

Uvoznik i distributer:

EL PHARMA

Procter & Gamble Health